Fakselna 15th May, 2019

0
29
views

|awngkam hi kan hmang uchuak \hin mang e. Naupang an awm ve phei chuan ka lo ip ru chawih chawih \hin. Kan mi sawia te hi keimahni ni ila thinrim eng phiarin, kawng tinrengin phuba lak dan tur kan dap ruai ruaiin ka ring \hin. Fak tur tam tak awm laia mahni che chhuak tak tak ngam mang si lovin, \awngkam feikibarin mi kan khawh zawt zawt mai \hin chu a ni tak si a leh! Sel \hintute chauh pawh hi a takin che chhuak ngam ila, nasa takin kan ram hian hma a sawn phah ang tih hi zawlnei puansak reng kan ngai lo e.
Putea

8413024376

Keini Kum 2016-a sorkar hnathawk pension hote hian 7th pay hi engtikah nge kan lak ve theih ang tih thuneitute Fakselna kaltlang hian ka han zawt a che u. Service lai hote hian nikum October thla khan 7th pay an la tawh si a. Keini pension hian hlawh pung lak ve kan va nghakhlel tawh ve. Kum 2016 hmalama pension pawhin hlawh pungin an la tawh. Kan nghakhlel ve hle a ni. Hotu lam hian min ngaihtuah rang se kan duh hle.
Mapuia Pu, Lunglei Mizoram

8974901219

Tui bill a tam em em zui leh nghal. Kan vengah hian tui hi han sem mumal teh u. Veng dangah a liam pur pur a, kan veng Nursery-ah hian kan haw mumal si lo, min lo pe ve vat teh u.

8259836533

Mizo pa a baa lei thei ho chuan Rs.3,00,000/- beiseiin ruling an fak leh ta. Congress-in Rs.1,00,000/-in a bain an inlei tling a. MNF-in Rs. 3,00,000/-in a ba bawkin an inlei tling leh a. Hnamdang hmeichiha inzuar tur chu man an ni thung.

9436362819

Inthlana kan chak loh chhanah khan keini Congress ruh ho hian mawh kan phur lo, kan pu ber leh amah hnaihtu mi tlemte mawh a ni.
VL Ruata

8257065411

Kum 2023 pawh thleng se kan chak tawh lovang mahse, ka Congress tho ang.
Duata pu

8730099759

ZPM pawh hi eng ruai an ni dawnin a lang lo. Mi khirh awm khawm MNF ni duh lo, Congress ni duh lo, Party dang hrim hrim duh awmkhawm an ni.
K. Zorama

8014168221

Zan hmasaa Zonet chanchin tharin Pu Lalduhoma’n an office-a tunlai kan rama loneitute sawhthing hralhna rate chungchang a sawi thu a rawn puan kha ka lo hre ve a, a sawi hun takah a sawi niin ka hria a, a lawmawm khawp mai. Khatianga an thil vei em em puang chhuaka, kan sorkar hnena sawhthing leisak hram tura mipui tan an beisei sak thu a han puang chhuak ngam khan thingtlang loneia eizawng lo thei lote an lainatzia a tarlang chiang viau a ni. Chuvangin tuna kan sorkar hian kha thu kha a ngaihpawimawh sak duh lo cheu a nih chuan vawikhat mah ram mipuite hmangaih bertu party angin insawi tawh lo hram hram se an inhmeh viauin a rinawm. Tin, mipui lam pawhin \hangharh san ve tawh ila, inthlan leh hunah chuan vote tlin tawh loh nachang hre tawh ila, kan vannei fe zawk tawh ta ve ang le. Tuna ril\am lai taka hna ropui tak thawh tum hi zawng mipui tam zawkte hian kan tlin meuh tawh lo a nih ber tawh hi a!
Sanga pi

8131051855

HSLC leh HSSLC results a chhuak a, First division aia sang result a awm tih pawh kan hre ngai lo. Distinction-ah a sang telin in pass. In va han thiam tak em! A ropui ngawt mai. Ram leh hnam damna tling a ni. Eng nge nih i tum tihah, Doctor ti mawl tawp tawh lovin, Central service hrang hrangte hi nih tum suau rawh u. Chu chu hnam damna tur a ni ang. Tun hma mi second leh third division-a pass, Central service hrang hranga lut an \hahnem, result \ha hi a mawi mai tur a ni lova, a \angkai em em tur a ni ang.
RK Sanga

9862366590

LADC inthlan result han hriat chuan mite hian an tu leh fate hraihlumtu nih chu an lo duh lo tawp ni berin a lang.
Carolini pu

9862216410

Khatla Traffic Point thlang, kawngpui dunga thli luang ngei nguai reng mai hi tihreh dan a awm lo em ni aw? Nitin mai hian Khatla Veng mipui chu sawi loh Office kal tam takin kan kalkawng a ni si a, a zawhtute pawh mite ber a\anga mi chal lang tak takte kan ni nawka, mahse vawiin thlengin ngaihsak a hlawh lovin thil mawi lo tak leh hriselna atan pawh \ha lo tak a ni.
The Democrat

9436153688

“A tlem zawkin min awp a ni lo maw” tih hi dik awm taka lang, inthlang ram political party pahnih aia tam awmnaah chuan dik si lo a ni e. Party tling tam berte hi tam ber, chak ber an ni tlat!
Zopa

8729984567

Naupang zirtirtu lak belh a ni leh dawn chu a nia le. Training chhuak kher kher lak tur an han ti leh ang a, mahni awmna tur Post-a awm \ha duh lo engzat tak awm leh ang maw? Sorkar dan siama \ha lo pawl chu a va ni em! Train Teacher tih dan ai chuan mahni khuaa mi \ha leh naupang zirtirnaa tui mi lak theih dan hi sorkar hian siam ta zawk se a \ha fe zawk ang. Sorkar leh khaw mipuiin \ul an tih leh training tir leh mai zawk se. Zirtirtu sem rual lah a sawiah a tawp leh si \hin a, contract-a thawk awm \ha duh lo phei chu an contract tawp hma pawhin ban zel ni se, a siam\hatna awl ber a ni mai lo maw?
Dindini pu

8974244232

Thil hriat dan te hi a inang vek thei lova, tunlaia loneitute tibuai em emtu Fall Army Worm pangang hi kan veng nu pakhat pangang rap em em mai hian a hming hi a hre fuh love a. Tunlai chu feh ka chak love, an MIMER pangang puang hi ka ti thei der lo a ti a, ti hi kan la ni a, thil hming te hi duhlian \awnga dah theih ve awm tak hi Sap \awng khera dah kan tum \hin hi chu \ul lo ve tak a ni. Eng hnam \awng emawa hming vuah theih chu kan hnam \awnga hming put tir ve theih loh nachhan tur a awm bik lovang. Eng damdawi in emawni Sap \awnga a hming an phuah, Sap \awng deuh roh thova thlak tuma buai buai lovin.
Tlangvala

9862349117

Aizawl khawpui chhunga Traffic kaltluang tibuai thei hmun 73 lai thuneituten an chhinchhiah tawh leh Bawngkawn – Hunthar veng inkar la endik zel an tum hi a lawmawm. Bawngkawn- Durtlang kawng pawh Halflong veng an tih thleng thleng a jam fo mai bakah Greenwood Hospital bulah MANA MOTORS, chumi chhak lawkah LBS SUZUKI an awm a, an ni hian kawngpui sirah an sumdawnna kum tluanin an kalpuia, kawng an tichep nitin a, kawngpui sira motor hralh tur dah khup reng hi eng vanga sawisel loha kalpui reng phal sak bik nge an nih? Aizawl khawpui chhung, hmun pawimawh tam tak leh damdawi in pawimawh tak awmna kawng, traffic jamin a tihbuai nasat em em \hin a ni. Mite leh milian chungah ang khata rorel ni se, endik hmasak ngai em em kawng pawimawh a nih hmel.

9089667399

MBSE thil ruahman dan hi hriatthiam a har khawp mai. Zirtirtuten an school naupangte hnena internal mark an pek leh external mark belhkhawm khan pass mark an hmu pha tho si a, mahse fail an ti mai si. Eng nge a awmzia le? Zirtirtuten internal mark an pek hian awmzia a nei thei si lo chuan internal mark hi pe lo law law se a \ha zawk lo maw? MBSE hian control vek law law se, total mark obtained-a an tlin tawh ber chuan an pass a ni mai a. MBSE thuneitute khan han ngaihtuah \ha te u khai. School naupang \henkhat pass tawha an inngaih laiin a \hen fail inlo ti ta mai si a, hei hi chu hriatthiam a har, ngaihtuah \ha teh u. Total mark obtained-a pass mark an pha lo a ni chuan hlawhtling lovah kan ngai mai tur a ni. Internal mark chu practical mark pawh a ni lo va, theory mark ang tho a ni a, hetianga total obtained-a pawm a nih si loh chuan internal mark pawh hi pek loh law law mai tur a ni.

9612245884

Kan sorkar hmalaknain Bible House bula khawmual lei dawh chu mipuiin kan zawh ta mup mup mai, mahse he khawmual lei dawh hi a hnathawktu turin thawk lovin midang an thawh tir tih leh a hmanrua pawh a hman tur ang an hmang pha lo tih a lo ri leh ta. Mizoram khawpui Aizawlah lei mangkhawng kan nei a ni leh ta reng mai. Thuneitu lam hian chhui chiangin Mizo mipui min zah lova hnathawktute, nunna hlauhthawnawma min dahtute chungah hremna a la ngam dawn em tih hi mipuiin kan lo thlir reng e.
LT Ralte

9862007651