Fakselna 20th August, 2018

0
587
views

Mizo idol third round ah chuan, Endiktu puitling, tawn hriat ngah kan lo beisei tawh a nia. Robina leh Rinzaua erawh an \ha e. Contestant-te nena Quality in ang tawk vel Judge atana in rawn dah ringawt mai hi chu a fuh lo hle mai. Hmeichhia, \ha tak tak an tam nen. Makuri a ngaihawm e.
Idol en \hinte
————–

U-te pafa ramriak fiamthu a ansawi \hin hi, Ram ro kan rel dante hian a angtawh deuh roh ka ti \hin. Pafa ramriak zanriah bawltur neilo pwhin. A pa khan, Mama ri-te mei va la ta che eirawng bawl a hun e. A ti a. A fapa khan, Ka pa, ka lakchhung in ka Vaimim lo rawh rawh aw. A ti a. A pa chuan, a mei a pawh va la dawn na mek a ka Vaimim lo rawh rawhte han tih chuh. Thingthu nung chuan ka nawr\ek chuai dawn che emaw ni chu le. A ti e an ti a. Hetiang deuh hi kanni a. Kan S orkar laite chuan Sorkar liamtate kha engmah thawh neilo lei bat leh eiruk chiah hna a nei ah anpuh titih derlai in. Anni vethung erawh in Mihring damna tur a buatsaih hna lianpuiah chuan. Tun a mi teho hi kan thawhchhuah ah an par e an ti ve thung a. A dangpawh atam ang. Thlado kungah Chawnpui a par e an tih tepawh a ang lek lek tawh e.
Tlangvala
—————-

Pu Zodintluanga hian a hre duh anih chuan 1% lek kan sawi ange. Refferer Hospital Building leh Quarter zawng zawngte Rangvamual a Truck Terminal-te Mzu-te Millennium Building-te New Capital a in te leh a ni ngei pawn nuam ti taka a \hut vung nate khu MNF sak vek an ni a sin..rak rak kha i hah mai mai. World Bank Road-te pawh
Taitesena
————

Ka vei ber nilo deuh, Kan aupui leh zuai ange. Khawtin deuh thaw a. Thingzaina khawl ri vut vut mai hi aw. Engtia han tih bo chi ni maw? Ramreh a awm talo. Kan ngaw \ha lai lai-ah thawm atamin a cherau zota. Kan Forest Deptt lah hian eng hi nge an tih ber le. Hmana ka hmuh ve chu. Cate ah anlo changa. Thingzaiphur kha. Pawisa an chawitira kha tiang ringawt kha chuan. Kan ngaw ava ti tha chuang dawnlove aw. Kati rilrua Kan YMA lamtal khan beng han chhi leh mai teh u’n.
Liana
————-

Kan sawi \hin, kan sawi nawn leh dawn. Kawng ber a \hat loh chuan NLUP a hlawh tling thei lo. Kawng hi \ha hnum reng mai se, mi retheite lei rem rah tir kan tum tak tak a nih chuan. Kawng \ha si lova, miretheite dawm kan kan tum tih vel hi zawng chil per a uiawm thlawn mai mai e.
Rk sanga
————–

Zonet zunthar puangtu hi chu duh aiin a puang no mah mah a ni kei ni angduang chuan a Mizo \awng pawh ka hre thiam phak lo e, a lemliam zo ni hian ka hre ber mai lam no a tum lutuk zawk nge duh tawka a han puan chuan sap \awngte pawh a angzawk mah mah mai midang puang tu tur an awm mai lo maw Pu Zonet
RZ ralte td
————–

Kum 30 chuang Zoram min Hruaitu Patling pahnih, Pu Hawla leh Pu Zorama te hi. Tuna kan ram min hruaithlen chin leh mipui mimir dinhmun han hmuh hi chuan. Zoram tan kan ‘MOSIA’ chu an nilo hlein a lang, kan State Leiba, Kan Ramri, |halaite leh Kuthnathawk tute Dinhmun… Engkim maihi a buai emem vek mai a, an FAILED anih hi maw…! Heng chingfel tur hian ati hnawktu bawk hi emni kan thlan Lal leh dawn…?? Keini a chhunga cheng Zofate hian kan Ram hi kan Hmangaih tak tak a, Hmasawn na Tluantling Tem ve kan duh takzet anih chuan, Hemite pahnih ah hi chuan a ‘AWMLO’ tih kan hriat a hun ta…! Hawh u..! Mothar |ha tha chhawr turin Inbuatsaih ve tawh ila. Mithiam, Mi\ha, Ramvei Fuankhawm na leh CM tura kan duhber awmna, ZPM |ANGRUAL PAWL ah ngei hian Zofate i |ANGRUAL ang u Hmiang…!
Zoram Hmangaiha Ralte
————–

Mizo ldol thlan dan hi a ho riau tawh, tunhma ang khan. mi pawh hian an hlut vak tawh lo, en a lawi pawh an awm vak pawn ka hre lo. a sen a hring ti vel lai kha a nuam ber mai. a ho tlat tawh. Zonuni awm tawh bawk silo Pi Makuri awm tawh bawk silo a lunglenthlak zawk tawh,
Marami chawngthu
————-

Zonet kan pawt ve chu a nia, a chhe zing malh malh hle mai. Operator leh linemen te hi veng tinah in daih lehzual turin han dah teh u khai. A hneawm zozai tawh khawp mai, program en laklawh laia a chhe daih zel mai hi chu, current awmloh vang ani ngai bawk silo. Customer in ngah telh telh a in inthlah dul telh telh mai. Han tang sauh sauh teh u
Ramhlun venglai (vengchhak)
————–

ZPM Candidate Pu Andrew Thangliana hi chu Kawnpui Bial ah, a in seng tam tawh ngawt ang, Rs Nuai fe a seng tawh ngei ang, hei hi a ni lawmni MPF in an duhloh ber kha, nakinah mi a rukin an lengkual ang a, an veng zo teuhlo mai. Tunah mah heti hi a ni a, Pathian leh Kohhran kan Base te an ti lehnghal
9612880873
———–

MZP ten Ram venhim chungchang a hma anla hi, kan thlawp in, ha kan ti takzet a, Chutihrualin, Pu Hawla kaihhruai Congress Sorkar erawh, Party hmakhua chauh a thlir avang a, Mizote rilru, an ti piangsual ta hi pawi in,, Remna leh muanna te hi a nuamsa thei ang ber zawng a kalpui kan tum ta te hi i sim ang u, Zam ngailo Val kan ni lawm ni, tih hla te hi, mawi tak a sak tum rikngawt leh, Tapchhak zawl a\ang a, Hnam huaisen tak nih ve ringawt te hi, Kan intodelh chuan siloh chuan, Hnathawklo a, Pathian pawh ngaihsak lo, Hnam boral mai tur kan ni thei mai lovang maw? In enfiah a hun ta
Tlabung Uitangrual
——————-

Mizoram hmasawnna tur atana thil pawimawh ber chu Farmer’s Movement a ni. Political Party chhunga mipui hipna tura thu \ha tak zinga dah mai mai ang ni lovin. A tak ram thlen nan, Mizo Mipui tam ber 75% Farmer te hian Economics Movement hi kan luhchilh tak tak a ngai ta.
PH FANAI
————–

ZPM hian Candidate tur te i thlan ngun loh a vang in itan apawi pha thei, vengtin ah mithiam tak tak an awm kal ula va sawm rawh u, candidate te mipuitling an nih loh chuan mipui in an vote leh lo mai ang che u. tu nge ramhruaitu atan a \ha chu kan hria a nia, kan party ah a awmrei ve tawh tih a vanga din tir chi a nilo, mipui hian party ai chuan kan ram leh hnam kan ngai pawimawh zawk.
9612238063
————–