Fakselna 20th March, 2018

0
652
views

Pu John Rotluangliana chuan buaina a awma vai huat vek hi sim a \ul a ti maw? Tuna buainaah kha chuan vai aiin Congress dawihzep ho kha Mizo mipuiin vai aiin kan haw zawk tih hi lo hre teh se. Pawnfen feng tl^k an ni.
RUATSANGA RENTHLEI
—————

Vawiin Vanglaini chhuaka mi, HC Vanlalruata thu ziak, ‘CLP Resolution’ tih kha ka lo chhiar ve a, ngaihtuah a ti thui hle mai. MZP-te thil tih hi Pu Hawla sorkar hian a thlawp miah lova, ramri pawh hi a ngai pawimawh miah lo tih hi a chiang khawp mai. Mahse inthlan a hnai tawh si a, lalna chang leh turin vote an mamawh tam si, chuvangin mipui bum nan leh tih lawm nan an hmai bal an phih satliah mai mai a lo ni e. CLP hian an duh dan ni miah lovin inbum nan resolution an siam der/lem vel mai mai a lo ni e.
9485384086
————-

Fak ngai i’n fak teh ang, kei aia fing leh fel an ni bawk a. Assam nena kan buai chungchang bawk kha ka’n sawi ve leh teh ang. Press mi leh MZP-te khan hliam in tuar hlawm a, Party emaw, sorkar emaw, tu tute emawin hliam tuar \anpuina an pe-in an \anpui mai thei che u a, in rilru fim tak kha engmahin tibuai suh se. Hnam rilru in put tlat avangin Mizoram hi kan mawi hram hram a nih hi. Kan sorkar lah hi vai thluak leh zo thluak inpawlh a ni si a, mi pawl tih phel tih vel hi an thiam zawng tak a nih hi, in veng fimkhur hle teh u. Mizo Union a\ang khan an la chawk buai zel zuk nia.
Liana
————–

Assam ram chhungah hian an mipuite leh an sipaite reng reng khu hnam hrang hrang awm khawm an ni a, tumah Assam ram tan khuan thih leh thih tiin hma an l^k ngam tak tak ka ring lo. Chuvangin Assam-in Tripura ram an lak sak pawh kha an la let leh tawh a nih kha. Zam lovin kal zel ang u, \anrual hi chakna a ni kha. Mahse nun chan lovin ram lak let tum ve ang u.
L. Mara
————-

BJP chuan Mizoram Kristian ram chauh an hmabak ta. Tual\o party-te sum hmanga thlemin an thunun thei zel. Congress chauh hi an thlem theih loh leh tum ena an en loh a ni.
VL Ruata
—————

MNF leh Congress Party-te hian Bangladesh Foreigner te hi \hianah siamin, MLA-ah te, Minister-ah te dahin an vulh lian a, kan hnam hi a him lo zo vek tawh a ni. Foreigner umchhuah hna hi sorkar chakna nena thawh chi a ni a, zirlaite leh NGO-te kutah ringawt dah chi a ni lova, chuvangin ram hmangaih an inti tak tak a nih chuan he thil hi an puitlin ngei a ngai a ni. Dawn dawn dawn an tih chhung erawh a rei lua deuh \hin a ni.
Ramhmangaiha
—————

Zoram Defence Army (ZDA) hi a ding tak tak dawn em? In lo hre ve em?
Mr. Kim
————-

Kawnpui-ah hian ZONET signal hi kan awmna lai velah hian a chhe bik nge? Veng dang chu ka hre lova kan chhe reng mai hi a ngaihna pawh kan hrethiam tawh lo. TV nei lo nen kan intluk tlang reng a ni hi. A awm zia lo em mai.
No. thup
————–

Miss Mizoram thlan leh hunah chuan a tel tur leh Organizing Committee ten hei hi hria se :- Hmel\ha leh pian nalh satliah ringawt ni lo, Miss India atan pawha zahpuiawm lo, Mizo \awng hman theih loh hunah pawh nal taka \awng danga \awng ngam tur chiah hi telin a thlang tute pawhin hria se. A sap\awngin Quantitative ni lovin qualitative-in i kal tawh ang u.
Mizo Nu
————-

Bairabi-Zophai boruakah hian ‘Ram leh hnam humhalh’ kumpuana neitu YMA hi a va che na lo ve? Nge, ram leilung humhalh hi kumpuanin a huam ve lo zawk?
9774354495
————-

Assembly Budget Session hi ka lo thlir uluk ve \hin em em a, kawng chhia chungchang ni se, in hunlai pawn an ti a, ramri chungchang ni se, in hunlai pawn chu ti kha ti an in ti a, insiam\hata, hmasawn a har awm mang e aw. Congress leh MNF party-ah chuan beisei a bo mang e. Hawh u, Zoram mipuite \angruala, MNF ni lo, Congress ni lo sorkar kan siam a hun tawh takzet a ni. Kan tlai lutuk \ep tawh a nih hi, i harh mawlh ang u.
8794603279
————-

Mizoram tan kawngpui \ha neih theih a nih lohzia engzata tam sum dah nimahse kan ruling Minister leh ama zara sum lo hmuam ve (MLA Ruling) lam sawi a\angin a chiang hle mai. Tuna kan kal dan (kum 9) chhung ang bek bek hi a \ha e tih House-ah an sawi tliar tliar mai nia. Tumah PWD Minister atana duh tlak an awm lohzia tifiahtute vek an ni e.
Mawii Pa
————–