Fakselna 11th June, 2018

0
458
views

Sorkar tur CONGRESS ai chuan MNF hi ka duh fe zawk.
9612307255
————

Aizawl Veng pakhata Retailer pakhat, hun kal tawha pa \ha leh mi harsate hrethiam \hina kan ngaih kha a paurauin a inla ta riau niin a hriat ta tlat. Chan ran ran laia inhawng mai lovin, chet ve hman mang lohvin a inhawng leh thut a, lak kim hman loh lekin a khar leh a. Buhfai, sem bang te kha khawiah tak thang ta maw? “In lo sawi ve phak a awm lo” a ti a ni mai thei a, a ring sual ta ve ang.
81414883986
————-

Kan sorkar hi Education-ah chuan a hlawhchham chiang hlein a lang. A chhan chu zirna in ngelnghet tawhah Headmaster pek theih loh te, zirna in ni si, zirtirtu pakhat chauh awmna te engemaw zat a la awm a, zirtirtu mamawh nawr nana sikul khar ngai hial awm fo mai te hi ram ang pawhin a zahthlak tawp. Private leh kohhran sikulte hian kan ram chu a tuam mawi mai mai a ni. HSLC leh HSSLC result \ha lawmna neih tak hlawmah te khan sorkar lam mi lian hote chu khuallianah te \an ngam awm loh tak a ni. Mahse, an \ang thova, sorkar hian zirna a dah pawimawh thu an han sawi mai \hin hlawm a, mi pangngai tan chuan dawt sawi a va hreh lo e tih a awl \hin. Education-a a ngaihna hria, ram hnuk khawihtu a nihna hria, mihring nun siam\hatu a nihna leh hmasawnna petu a nih hretu ram hruaitu kan mamawh zia a pholang takzet.
RK Sanga
————-

Tuikuk Tripura-a awmte chu Election Commission hotute chuan Roll Revision nei turin Mizoram sorkar a rawn ti leh ta rup mai. Mizo mipuite theihtawp chhuaha a tawp thleng he Roll Revision hi neih a nih loh nan kan \anrual a ngai ta tak tak e. NGO lam khan a ranglama hma inlak a ngai a nia. Kan Politician pamham ho thil tih bawk a ni leh lovang tih tunge hria ang? Rang taka chet lak a ngai takzet zet a nia.
9862322234
————

ZPM hi an insawi len ang hi an nih ka ring lo. Ka vah kualna lamah hian ZPM hre lo an la tam hle. Congress, MNF, BJP hre lo chu an vang hle.
Duata pu
————

Independent kha lo sual ngei pawh ni se, remna hnuaia an rorel dan kha a pawimawh ber. Kum sawm ro an rel lai khan engnge an dinhmun inchhut zawk rawh se.
VL Ruata
————

Lal leh tur chuan piangthar tawh tih \awngkaa ngaihdam dil hian awmzia a nei lo. Hun kal tawha an awmdan khan a zir loh chuan MNF hian sorkar a harsat hle ang.
Lalthawvenga
————

Kan khuaah chuan buhfai man tlawma lei theih kha vawi khat mah a tir a\angin tihdanglam a la ni ve lo. VCP-in a hova, VCP lah chu Presbyterian upa, damchhung upa ngat a ni lehnghala. A tidanglam theitu kan va ngai ve le.
7085326185
————-

Kum 2018 August thla velah chuan phai lama BJP hotu pa ber chu Mizoramah BJP pui turin a lo kal anga, NDA inhmuhkhawma chal tle hlarha zuk tel \hin te, coconut sawhkeha, chal hnawihsena, mombati chhi a, baal hmaa lo \hing\hi tawh te, Pu JVA lah, fapa mal a lo ni si a, tu ber nge tla tlum ta ang le? ZPM hi Nationalism kengkawhtu awmchhun, Pathian nung betu pa aia rinkai zawk, Mizo te tan chuan innghahna tlak, ram leh hnam damna tur a ni e. Corruption phoro tawh nge tam anga, Babel insang sa?
RZ Ralte TD
———

Mizoram hmasawnna siamtu Pu Lal Thanhawla kaihhruai Congress party hi a \ha ber mai. Medical College kan han nei te, za zela 70 Mizo tan seat kan nei leh nghal. Pu Lal Thanhawla dam reng rawh se.
8119822863
———

Hman zan deuh mai khan kohhran intelkhawm ho khan zu zawrh tihtawp a nih theih nan ram pum huapin \awng\ai rualna te kha an hmang emaw ka lo tih pek a. An dilna pawhin sang tak la thleng hman lovin kan chung lawk chhum kar velah te khian a la virkual vel mai mai lek chauh anga tih tur emaw lek rei lovah zu zawrh phalna petute zinga a LALBER chu kohhran thil tihnaah khuallianah a \ang leh ang lawi a. Nge ni ta zawk kohhran ho khan an \awng\airualna neih kha a thlenna tur hmun thleng tak tak turin an beisei lo zawk? Zu hi awm ta lo thut tak tak se kohhran zawk hi mipui hneh theih nana hmanraw \ha ber, DO TUR vai hian an hawihil viau mai lovang maw? Corruption lah an DO chak vak hmel si loh. Bakah a zung chawpa phoro vek tuma hlawhchham der te nen thawhhona \ha zawk an kara a awm tlat te chuan lo do ve kha a inkhawhralthlak mai mai dawn em a sin. Kan pua pawh hian a my dear-i te hi kian ve \hin se.
Tlangvala
———-

ZPM Chief Ministerial candidate mimal chanchin booklet hi ka lo chhiar ve a, a ngaihnawm hle mai. A lawina kohhrana upaa an thlan \uma, a nupui leh ama vote tih loh chu a hmu vek te leh inthlan dawna Opinion Poll siama Chief Minister atana duhtu ngah ber a la ni ziah te hi chu Chief Minister ni ngei tura enchhin ve a va \ha em!
Zohmai pa
———-