Fakselna (27th September, 2017)

0
508
views

MNF leh Congress chu Mizo carbon chungchangah thiamthu inchuh reng rengin an inbei ta chu a ni a, CBI pawh hi lo kal ta tehreng pawh ni se tunge an hlin zawk ang le? Heti hi chuan tihsual chu an nei ve ve tih chu a lang mai. |angrual an par tual tual.
RD-A PA
————

Mizoram kawng chungchangah ruah a surin kawng a chhia kan ti maw? A chhia ang chu, kan kawng siamte reng hi a pan thlar thlar em alawm. Motor lianin a han zawh hlek a, a khawk zel a, enkawl loh rei a lo nih chuan a lo chhe ta zel mai a ni. Kawng chhia kan duh loh chuan Meghalaya kawng siam angin hlam khata chahin siam ve ila kawng chu a chhe har ve mai ang.
8794746089
—————–

Pawisa khelh chingte leh zu ruih hmangte, an hnena zu in tur hralhtu leh an hnena zu zawrh phalna petute, hremhmunah an liam tlang ta dial a. He hla hi ka rilruah a lang tlat mai.
RL Tawna
————-

Chhiahtlang khua-in KHAWKHAWM kum 50 tlin champha haw runpui an buatsaih hi hlawhtling ngei turin duhsakna ka hlan e. Eng ang takin nge Zoram hian lungngaihna leh harsatna a lo hmachhawn tawh tih, thil thup awm miah lova tunlai \hangtharte hriat turin hai lanin awm thei se, chumi thlentute chu tu party cho chhuah leh tih nge tihte hi mipui hriatah puanzarin awm se, tu party kal tlangin nge Pathianin muanna min pek tihlanin awm se.
LALTHLIRA, Aizawl
—————-

Mi rethei leh harsate lei rem rahtir hi kan tum ber a ni ti si, an kalna tur kawng ber a chhiat tlat a, a siam \ha tura hma lak leh si loh chuan anka nem duai \awng chuangtlai, chil per uihawm mai mai a ni e.
RK Sanga
————-

Ka lo vei ve \hin mai mai chu – Politics a ni emaw, Pathian thu sawi mi emaw, lemchang nuna kan nung ta vek mai hi. A englaia a\anga han siam \hat tur nge ni ang? Biak Inah Pathian thu \ha tak tak kan sawi zut zut a, mi chan aite kan ei ru duh leh tho si a, Pathian thu pawh politics khelh nan kan hmang duh ta zel mai si a!
Lianvela
—————–

Awle..! Tunah chuan Zoramin hmasawnna tluantling a neih ve theihna tur leh \henawm state te thawh chhuah ringawt ring lova, mahni intodelhna kawng din thar leh turin, ‘|angrual Pawl ZPM’ a lo piang ta. Zoram mipuiten Full Support i pe ang u.
An hotute lah ram vei mi, mi \ha leh thiam, Pathian \ih mi intelkhawm, Pu Duhoma, opinion poll neih apianga vawi 5 ngawt mipuiten CM atana an duh ber, Pu Lalhmangaiha, Brig T. Sailo fapa, Pu K. Sapdanga leh mi thiam dang tam tak te an ni. Zoram mipuite hian kan ram hi kan hmangaih tak tak a nih chuan Party Politics hi kalsan ila. ZORAM THAR siam turin i pen chhuak ang u le.
Mizo Tlangval
——————

Aizawl, DC complex, Judicial Branch-a thawk, no income certificate lo deal tu, pa pahnih te, luh chiah, kawngka ding lama \hu te kha dawr in nuam a, mi harsatna in hrethiam a, in fel thlawt a, duhsakna ka hlan a che u. Tin, mi dang kha ka ka mamawh khawihtu an nih loh avangin ka dawr lova, an fel tho ka ring.
9436390066
——————-

Nakkum mai hi inthlan a nih tawh avangin party tinin thawm an nei leh ta. Paihte fal veng \hut mai mai hun ta lovin an hria a, mi tam zawkte hi chu an vote thlakna tura chiang sa an ni.
RODY PA
————–

Mizoramah hian cancer/zunthlum vei hi kan tam ta hle mai a, heng damdawite hi kan sorkar hian man tlawm zawkin a zuar thei lo’m ni? Chuan mi tam tak tan dam rei leh zualna a lo ni ang a, tihte mai hi mawl tak maiin ka han au chhuahpui ve a ni e.
9862322234
——————-

Inthlanpui a hnai tial tial a, rilru a buai tulh tulh mai. Chief Minister tura duh thlan a harsa ru tlat. Pu Duhoma, mi chak leh dik, ram siam \ha thei ber tur lah thurualpui nei ning nel ber a ni kawkalh tlat a. Pu Zorama han ti leh dawn ila, Dream Land-a chen, thawnthu hlui ngaihthlak, Chakai Farm ilo leh Missionary nuai khat tirh chhuah tih vel kan buaipui leh mai mai dawn a nia. Pu Hawla roh lah hi sawi thui ngam chi pawh a ni lo hial zawk. All Rounder dik tak mai a ni a, sawifiah thiam leh theih chi pawh a ni lo zawk, “Awi karei leh” a ni ringawt. Award dawng ve lo chi hian ber nihna a ngah hlur mai a nih hi.
8414883986
——————

Tunlaia Talent Show an ti emaw ni hi ka en ve \hin a, Mizovin hla kan ngah tehlul nen Sap hla an sa tlat mai hi chu en a man hla lo hlein a ngaihnawm lo hle mai. Mahni Mizo hla ngei mai han sa sela a ngaihnawmin en a man hla ngawt ang ka lo ti mai mai.
8974901219
——————

Kan ram hruaitu tura kan thlan MLA te leh Mizo mipui aiawh tura kan thlan MP te hnathawh dan en hian nawr kaltu tel lo chuan hna hi kalpui ngaihna an hre lo a ni ber e. A tihchian nan, Citizenship Amendment Bill, 2016 duh lova thingtlang kilkhawra mi zawng zawng pawhin hman a\anga an lo duh loh, duh lohna thu an aupui ta maw tih hnuah, tuna dodalna thu kan MP-in a nei ve ta hram hi a ngaihtuah loh vang mai a ni. Kan ram inhruai dan hi a Ball a mawl tel tawl mang e. Hawina lam lam mai hi mipui \hatna hawi a awm lo. Hmathlir innghah ngamna a awm lo. Ram rorel tura hmathlir fel tak nei an awm lo. Mahni thua hmasawnna tura kaltlang ngam an awm lo.
PH FANAI
————–

Kan ram hi CHANGE kan duh chuan Congress leh MNF ringawt kan inthlak tir chuan CHANGE a tling lo tih i hria ang u. Anni chuan an kal dan bak kal dan dang an hre tak tak chuang lovang.
Malsawma pa
—————–

SEDP sawihona Zoram Kalsiamah khan a sawifiah thiam ber tura ka ngaih, Dr. Thangtea kha a vai deuh niin ka hria. SEDP hrim hrim hi SEM policy dik tak bawk a ni tih erawh a chiang a, mipui tan lawmna tur chi a ni lo. Sorkar hnathawk tan phei chuan hlauh tur a ni e. Sem policy hi kan ram hian a \hatpui lo.
Lalnuni
————–

Dr. BD Chakma Minister a\anga a banna chhan hi NGO Coordination Committee-in an ngen vang emaw, Mizo zirlaiten bang tura a phut avang emaw a ni lo. A banna chhan dik tak chu a hnampui, Chakma-ten indigeneous people te chanvo an chuhpui dodalna avanga Chakmate thlavang a hauh ngam leh an thlavang a hauhna avanga bang a ni zawk. CM-in Mizo mipui emaw, zirlaite thlavang a hauh avanga a bantir a ni lo. Dr. BD Chakma hi a hnampui zirlai 3/4 lek thlavang a hauh avanga bang ngam a ni a, a ngaihsanawm hle zawk a ni. Kan Mizo Minister-te hi hnam issue avanga bang ngam an awm ve ang em le?
Lawngtlai
————

Tuna pawl thar intite hi pawl thar ni lovin politics-a hlawhchham awm khawm leh Pastor tisa mi, pawl tlem te te inzawmkhawm hi a hmingah \angrual pawl an invuah ni maiin ka hmu. Kum 2018 kum tawp a ral hun chuan an reh leh daihin ka ring. Mizoramah \angrual kan lo hmu tawh \hin a, a fuh lo mai ni lovin a buai nuai ni berin ka hria. Lal duh vanga \anrual hi khawvel lei hnuai khawi hmunah mah a \ha lo bawk.
Thlirtua, Aizawl
——————

Kan CM hian CBI hi a ko lut ngam a nih chan a va lawmawm dawn em. Mi dik lote chhui chhuahin an awm dawn si a. Tichuan kan MLA-ten an fund an hman dik leh dik lohte hi han chhui tel nghal se a va lawmawm dawn ve le aw.
8416076205
——————

Vawi khat chauh kan nung a, chu pawh chu a ral thuai ang. Lal Isua tana kan tih erawh chu chatuanin a awm reng a ni.
Angaihtei, Lungsum
——————

Politics lam hawi thu hrang hrang tih chhuah a nawm em em laiin Pathian duh zawng leh duh loh zawng tih chhuah chu a har ta \alh mai le. Mahse, heng zawng zawng hi Bible thu thlen dikna vek a ni. Zirtirna dik an ngaih peih loh hun a thleng dawn si a tih thu kha a lo thleng mek a ni e. Mi fing leh rem hriate hnena Lalpan a thup, nausente puan hi awih a har bawk a ni. Leia ro khawl khawma vana khawl loh hi a va pawi dawn em! Aw mi a, zaninah i thlarau an laksak che chuan i rosum khawl khawm kha tu ta nge ni ta ang? Kawng dik niawm taka lang, a tawp thihna ni si hi kan zawh palh hlauh ang e. Kristian kal fimkhur rawh le.
9856887138
—————–

Rul chuk vanga boral hi kan va tam sawt ve. Keini thingtlang mi tan phei chuan ralpui phiara phiar a lo ngai ta. Sorkar leh kan Central YMA hian rul t<r danna hi thingtlang khaw tinah hian dah vek theih dan ngaihtuah teh se.
9862634645
—————–

Kan sawrkar kal lai mek rorel danah hian engah mah hian mipui min tilungawi thlawt lo. Hlawh chungchangah emaw, thil dang reng rengah pawh hian lung a awi thlawt lo. Hleih nei sawrkar kan nei pawh hi zahthlak deuh mai a ni. Mahni party chauh vulh len tum mai hruaitu kan nei hi a vanduaithlak khawp mai. Hetiang mihring chu ram hruai tlak an ni lo. Chuvang chuan nakkum inthlan lo awm leh turah pawh kan fin viau a ngai tawh. Buaina ral liana kan thlan lal leh chuan a hma aiin kan buai zawk ang. Rilru fim tak nen vote i thlak \heuh ang u.
No. thup
——————

Mizoram Chief Minister ni tawh zawng zawngah Pu Lal Thanhawla aia ram hmasawnna thlentu tunge awm? Kan Chief Minister ni mek hian ram mipuite hmasawnna a ngaihtuah avangin a ni aia \ha Mizo mipuite hian kan nei lo tih hi ram mipuiten i hria ang u.
R. Lalhmunmawia, Tuikual South
——————

Lalruatpuii, Luangmual U Got Talent a zai kha a va thiam teh reng em. Mizo Sap hla sa ka hriat tawh zawng zawng zingah a la thiam ber a, a kal zelna turah duhsakna ka hlan e.
Abawihi Pi, Lily Veng
—————-

Thlarau mite lam a tawp a, khawvela kan khawvel \halaite lam lamah an rawn harh ve thung a, an lam thiam hlawm si a, Mizo hi lam thiam hnam kan lo nih hi.
Kalvari lui
—————

Kan CM khan kawng chhiatna chhanah MNF sorkar loh hnuah kum 9 lai an sorkar leh tawh a, hetih chhung hian kawng an siam lo reng reng a nih si chuan kum 9 chhung kawng siamna tur sum kha khawiah nge an hman tak ang le? NLUP-ah a ni ang em?
9862603768
——————

Congress leh MNF unauten mipui hip tuma CBI koh luh an sawi chhen hian luak a tichhuak tak zet e. An kuta rorelna a awm tawh lohna tura \angrual pawl vote ka tum ta. Tute nge an nih ka hre tawh e.
No.thup
———-

Minister neih tam hi changkanna a ni lo.
Sorkar sum ren duha
——————-