Fakselna (29th September, 2017)

0
445
views

Inthlanpui a lo hnai leh dawn ta a, Congress ho pawhin NEDP an sawi vungin mipuite hip nan hmachhawp \ha pui pui an tar chhuak leh ta. Kum 10 dawn an sorkar hnuah pawh heti tak hian kan tlachhe tawh a, District khawpui kawng takngial pawh an enkawl \ha thei lo a ni a, lo sorkar leh ta pawh ni se Central lamah an pite an awm tawh si lova, thinglubula zawng dan an sawi ang deuh hian \awng mak sak pui puia mi \awngkhum leh a \ha laia infak tlawr thiam em em si, a chhe laia MNF vang tih leh mai bak hi chu ram leh hnam tan thil \ha mipuite hmaa chhawp tur an neih leh chuan loh hmel tlat.
Tlabung Uitangrual
——————

An khamawm zel dawn. MNF-in sorkar siam ve ta se Congress-in thungrulh ve nan an dik lohna hai lan tumin an sawisel ve leh char char ang. An ninawmin an khamawm dawn lutuk. Party dang hian sorkarna siam ve tawh mai rawh se.
9436365074
——————

Fakselna kal tlanga Congress sawi chhetu apiangin MNF an telh ve ziah mai hi chu an huphurh vang a ni titu khan lo ngaithla teh. Kum 10 chhung an sorkar tawh a, enge ram leh mipui tan thil \ha an tih i hre bik em ni? Lal thisen kaite leh mi pum tlemte sorkar bak an nih loh kha i hai ta em ni le? Hei tunah pawh heng party 2 te avangin Chakmate pawhin ram leilung fate ngei pawh kut min thlak ngam ta chu a ni a, rilru an tina takzet a ni. MNF leh Congress chu sorkar leh ta se, kan ram chu rumin a \ap tawh ngeiin a rinawm. |angrual ho lah hi in la naupan ngaihtuahin in \hang duang nasa mai si a, mipuite hian sorkarna siamtir an tum nasa bawk si che u a, heng party 2-te ai hian in thawh \hat a rinawm bawk si lova, rin ngam hi in va har tak em. Mipui hi bum tlak kan awm tawh lo a nia. Zoram \ang fan fan.
Hlutei leh Zualbawihi pu
—————–

Pu ZONET, motor intlan chhawk hi keini mi rethei, naupang school kal tan chuan school \ha nia kan hriatah kan kal dan hi a hla bawk si a, chhiah kan chawi \awk \awk si a, mahni motor-ah pawh kan thu ta lo riau mai hi chhiah hi enga tan nge an hman tak le te ka lo tih ve deuh. Kan sorkar lah hi an buai ve awm si lova, engtia tih zel nge maw an tum le?
9402185515
———–

Kei chu Party thar \angrual intite hi an sawrkar ka ring tlat lo. Sawrkar pawh ni se thawhhona a chhe ngawt ang. Tu emaw a tel tlat a.
RC-a
————–

Ka rilrua thi thei hauh lo ka’n puang ve ang e. PC sorkar lai khan sorkar hna hniam te ka thawk ve a, kha sorkar kha an thikthu a chhe viau khan ka hria. An party kal dan han sawiselte kha an worker-ten an hriat chuan min transfer a hlauhawm khawp. Chuvang chuan sorkar hnathawk kan zalen lova, sorkar pawh kan support lova, inthlan leh khan an tla ta. Khatih lai leh tun thlenga ka rilrua thi thei lo chu he PC sorkar hi engtikah mah a sorkar leh tawh dawn lo tih a ni.
7005520122
—————–

Mitthi sawi nan boral kan hman hi Lal Isuan, ”Boralnaa kalna kawngka chu a zau a, chumi kawnga kal chu a tam pawh an tam hle” Mt. 7:13-a a sawi hi a dikzia a nemnghet. Boral mai mai tura piangthar ringtu inti kan va tam tehlul em. Paula’n ”thil \ha ti fan fana ropuina leh chawimawina leh boral theih lohna zawngtute hnenah chuan chatuana nunna a pe ang (Rom 2:7) tih leh, min chhandamtu Krista Isua inlarna avang hian tunah tihlanin a awm ta. Ani chuan thihna chu a tiboralin chanchin \hain nunna leh boral theih lohna a tilang ta. Ka rina chu ka hria a ti (2 Tim.1:10). Rinnaa chiang lo kan la tam hle.
VL Pachuau
————-

MNF party hi a din tirh a\angin FAKNA tur thlawt ka hre lo. Dawtin mipui min bum a, awlsam taka independent mai thei tur angin an sawi a, tuarna nasa tak min thlen a, mi tam takin an thih phah a, tam tak Jail-ah an tang bawk a, khaw hal leh pawngsual kan tawh phah bawk. Overground politics an rawn khelh ve hnuah pawh dawt an la sawi tam ber.
Malsawma pa
————-

Sawiselna tam tak karah kei leh ka chhungte chuan Congress emaw, MNF emaw ka vote dawn, a chhan chu keini sorkar hna thawk ve lo ni khata Rs.300/- bak hlawh ve thei lo tan chuan an sem hi ka duhin \ha ka ti. Sawrkar hnathawk hlawh a pung a, thil man a sang em em vek bawk. Mi in luah nen, thil man to nen kan nghei thei bik si lo. Kei chuan NLUP, SEDP, NEDP-te hi \ha ka tiin ka thlawpin \ha ka ti. Heng pawl tharte pawh hi lo sawrkar pawh lo ni se an chhungte, an \hiante, an sa ngawi zawnpui te an han vulh leh te te ang a, an sawrkar theih hun kum 5 chu a zo leh mai dawn si a.
Thenzawl pa
————

MNF sorkar khan thil \ha tam tak ti ni awm takin Congress sorkar hi an sawisel vak vak a, Taxi rawng dum, a vara an thlak bak tih \hat an neih ka hre lo.
Lalnuni
————

Phone call i dawng ang a, i ATM card renew a ngai a, sms no 6 kan rawn thawn ang a, chu chu min hrilh dawn a nia an rawn ti ang. Chu one time password chu i hrilh chuan bank-a i pawisa dah kha an laksak a ni mai. Mizo mipuite i fimkhur ang u.
9615029788
——————

Puja discount an ti leh chur chur tawh mai. Fate mas thawmhnaw tur lei lawk leh hmiah ang u. Krismas dawnah namen lova tova lei a ngai leh dawn si.
Puipuia Nu
————-

Pu Hawla te em em hi chu SSA hnuaia zirtirtute hlawh thla 3 zel a batsak ziah mai hi chu a suahsualthlak deuh a ni. Chutah pawh thla 3 hlawh pe duh lovin thla 3-ah thla 2 hlawh zel a pe a, thlakhat hlawh a la batsak zui zel lehnghal. Zah nachang pawh an hre ngang lo a nih hi mawle.
9612880873
—————–

Hetia indem lam thu leh dik lohna lamte kan ngaihthlak reng lai hian ZONET Talent Show chi khat U Got Talent emaw ni kha kan lo en ve a, rilru a tizangkhaiin kan fate ho in thil thiam an lo ngahzia a hriat e. A fuh dawn hle mai. Lam thiam kan lo ngah bakah Mizote show-a lang lo tura kan lo ngaih hman, skateboard hmanga han in show off kha chu a ropui zual kan va ti ve.
K. Hautea
——————-

Kan unau, MNF ho hian ram neitu ber inti siin an rorel tawh danah neitu rilru an pu lo tih chu Mizoram mipui mitah a va chiang ve. Anmahnin hmathlir tih pawh nei lovin Congress ho hi model-ah an lo hmang ta zel mai. Congress ho hi an lo ngaisang hle mai. An thil tihdan zawng zawng an entawn vek zel mai a nih hi. Ram neitu inti si, engatinge vaiho party Congress intite tih dan bak kalphung \ha zawk leh mumal zawk in neih theih loh aw. Tuna AMC leh in sorkar tawhnaah te pawh neitu rilru in pu lova, mikhual rorelna ang maiin dikna leh felna in hmun a chang lo ve. Ka lo beisei tehreng nen beisei a va bo ve aw. In thupui — Pathian leh kan ram tan tih pawh thlak a \ul lo maw? A taka in kalphung nen a inpersan em mai. Ram hmangaihtu tak tak turah ka lo ngai a, a va pawi em.
Ramveia
———–