Fakselna 24th May, 2018

0
637
views

Pu Editor, hman deuh khan Fakselnaah hian political campaign ang chi hi chu tih tawh loh ni se i ti a, mahse tun hnaiah hian a bik takin ZPM party campaign-na thu hi kan va chhiar ngun mawlh mawlh bik ve! A chhan a awm em le? Khai rual takin aw.
LB-a Pa
———–

Kan sorkar hrawn mek fakna tur pakhatmah hre lo tu hi chuan mi \hatna a hmu duh lovah ka ngai tawp mai.
Chhim leh hmar, khawchhak leh thlang kawngpui siam mek te, Sports lama an hmalakna te, Tuirial Hydel Project leh Serlui B Hydel Project te, Referral Hospital-a Medical College an din te, thingtlang mi tam takin NLUP scheme an chhawr thu leh Congress hi mirethei tan an \ha an tih te hian in beng chhung a luh ve miah lo em ni?
In sawichhiatna ber, zu zawrh insawi leh ngei anga, Kristian ram zu zuar lo sawi tur inhria em ni? Inhriat chuan han sawi teh u.
Kawng a chhia tih insawi leh a nga, PC hunlai leh MNF hunlâite khan kan Zoram kawngpui leh inkalpawhna chu a \ha lo hlei hlei zawk a nih si kha le.

Uncle Hawla leh a naute fakna hre hlawl lo hi chuan Pu Hawla hrim hrim hi inhua a nih hmel e. Hengho hi chuan van Angel rual pawh sawiselna tur an zawng tho tho ang
.
ZPM hi maw mi \henkhatin insawimawi? Tinge an \hatlai leh an vanglaia ram siam\hatna tura sorkarna hna kalsan ngam loh a, politics an martar pui ngam loh? Sorkar hna an pension hnu, sorkar zarzova an hlawh leh ham\hatna dang tam tak an dawn hnu fe-ah ram hmangaih ber awmzia zangin ke an pen leh vel a, kei chuan hetiang hi ka ngaisang ve lem lo.
David M Zadeng
————

Khawnge garrage nei lo vaitute kha? Zanah kawngsira motor riah hi chuan garrage an nei lo tih a chiang, man an phu. Chumi ruala veiawm em em chu chhuna kawngdunga motor dah mantu awm lo hi a ni. Traffic Police indaih lo ti si a, junction \henkhata duty te kawngpui sir dawra \hu nghuk rengte hi patrolling gang-ah hman \angkai dan awm se la, kawngpui dunga chhun enlaia traffic jam tam tak hi chu a ziaawm ngei ka ring.
8974154790
————–

ZONET hi ka’n sel ve lawk ang nge. Operator ten kan pek duh loh vang pawh ni lovin, fee min la khawn loh mai vanga hetia No Entitlement rawn tih nghal zel mai hi chu a zia lo hle mai a.
8730971437
————–

Online shopping hi a remchang a, thil ka han chah a, chhunah phone kan khawih theih loh avangin call kan la thei lova, a remchan veleh ka call let \hin a, mahse an call theih ngai loh reng reng mai hi eng nge a awmzia? Tichuan, an rawn deliver lo hmiah zel bawk. Chah tawh lo tawp ang, a dang chahna tur a tam em mai.
8794519384
————–

Tun \um MLA inthlan lo awm tur chu keini chhung chuan ZPM-ah lo chuan beisei kan nei ta lo e. Mipui pawh hian in enchhin ve tehreng ang u hmiang. An \hat loh leh kan thlak leh mai anga, party lian pahnih kan enchhin tawh lah eng ruai an ni si lo.
Zohmai pa
————

ZPM hruaitute kan lawm a che u. Inzarah kuthnathawktute tan kawl a eng dawn ta e. Sawhthing cheng zaa inleia, hmunphiah cheng zaa inlei phawt chuan thatchhia kan awm tawh lo anga, tu sawipui mah ngai lovin kan thlai thar kha a hralhnaah kan hralh ve mai dawn a ni. Chu chu Zoram thar chu a ni mai lo’m ni?
NGHAKHLELA
———–

Kan ram \hatna tura tih tak taka beitu ZPM ngainat nachang hre lo khawpa mi mawl kan la awm hi Zoram \hanmawh bawk an ni e.
LALTUAIA
————

Kawnpuiah hian khua a dur deuh hian current hi zu off ziah a mawle. Off-na chi chu a awm. |ek te, khawpuite ri dur dur sela chuan ka la hrethiam a, off huna off mang si lo, current a phet char char pawhin an off chuang lo. Khawl thil hmang kan ni fur si a, a chhiat vaih chuan pawi tak tur a ni a, chung hunte chuan off hmak zawk tur a nia, mi pawi an sawi ang tih a hlauhawm. Tun chinah fimkhur tawh rawh se.
Marami Chawngthu
———–

Congress mipuiten tlak palh mai an hlauva, Congress ni ve loten an tlak an la ring lova, an rum\haih vel.
VL Ruata
———–

ZPM ho hian mipui bum an tum dan hi a va nep em! Mahni party chhuahsan chuang lovin an ti vel a, mahni party chhuahsan lova party dang vote chu Bandu lap nai a ni mai.
Lalthawvenga
————

Ka fak lo thei lo MZP ho hi, an hruaitute an felin an nihna an pu zo vet vet a, ram hruaitu atan an awhawm ka ti.
ZONET Lawma
———–

MLA inthlan kan hmachhawn mekah hian Congress sawichhe kher lovin MNF deu kher lovin Zoramringtu intite chuan kan vote hlu tak chu ZPM tan i hlan \heuh ang u. Ngaihtuah chiang lova second khat hun kan hman hian kum 5 ngawt a awh \hin si a. Nangni ZPM hruaitute u party dang tih \hin angin unit leh Block din ve kher tum duh suh u. Hetiang dinhmun chelhtute hi ram \hanmawhbawk an ni zel a nia. Ram mipuite i harh mawlh tawh teh ang u.
Sawmsanga
———–

ZPM Fakselnaa sawiseltu, Pu Lalduhawma lo ningtu khan hlauhthawn a nei niin ka ring.
Mama
———–

Tukin Vanglaini article-a ‘Hrem theih hi hrem ni se’ tih hi ka pawm zawng tak a ni. A sawi tel loh ka ngaimawh si chu ui hi a ni. Khawlaiah kan chhuah a, duhna hmun hmunah an e mai \hin a, hriselna atan a pawi em em a ni. Ui ek hi bacteria hlang a ni a, mihring tan a pawi thei em em a. Ui khawlaia chhuah hi sorkar hian khap mawlh teh se.
9862356400
————-

Kan sel zing ta malh malh chungin enga tinge tukin thlenga ngaihthlak tlak loha a la awm fo le? An hotupa ber Pu RK Lianzuala dam loh vangin thawktute an inthlahdah ta em ni le?
Zing Daifim thlir \hintua
———

Kan inthlang dawn. Mizoram hian hmachhuan tur eng nge kan neih? Sorkarna changtu ni mek leh sorkarna chang tawhte nihphung leh zeizia chu kan hmuin kan hre hlei hlui tawh e. Harh a hun. Kan ram te tak te hi a khaw lo viau tawh. Kan thamral thei mai tak tak dawn a lawm. A bikin \halaite tho harh ila, kan che ve thei vak lo a nih pawhin dakchhuak ila i hawizau deuh teh ang u.
8414883986
————-

Mizoram hotupa ber ni mek hian lal\hutthleng a luah theihna tur a nih dawn phawt chuan ‘engmah pawisak a nei lo, hlauhawm tak a ni’ an lo tih \hin hi a dik hle a nih hi! CADC-ah pawh hian a lang chiang leh ta hle mai. Hetiang mi hi rinsual theih, hlauhawm tak an ni.
Zopa
————

Tuna kan hrawn lai mek hi sorkar leh tur chuan mipuiten an duh tawh lo ang. An pu ber lah phai lama in sakah buaina a nei a, a \hiante lah DURTLANG leh CHAWNPUI lamah te BABEL in s^ng sate an awm niawm tak a ni. PRISM te an lo mengkar mai si. Ramri buai silai puak, lei dawh lai chim nen pakhat zawk lah kum 2007 calendar tihfel a ngai ta si. BJP inchuh a lo ngai leh \hin bawk nen, heng mite hian ram ropui hi min thlenpui kan ring tawh lo e. YMA leh KOHHRAN ten zu hi kan duh lo tak tak a nih phei chuan Hawla leh anau Rama te tan zawng Bui lungtawk chu nep tak a ni ang.
NO. THUP
————

Hnahthial, Saitual, Khawzawlte hi inkhawngaihthlak ngawt mai. Mi dawthei lutuk thusawi in lo ring hi a pawi khawp mai. Inharhchhuah a hun khawp mai.
Carolini pu
———–